Impact Downloads Impact Downloads Impact Downloads      
Linkovi PC Saveti Igre Pozadine Humor    vrati se u Impact Computers Prodavnicu >>  
        Zaštita i Sigurnost     Audio i Video     Dizajn i Foto     Desktop i Office     Drajveri     Internet      Ostalo
        Linkovi Home > Ostalo
 
Google Earth


 
Google Earth će celu planetu Zemlju staviti na Vaš Desktop! On kombinuje satelitske slike, mape i Google pretragu da Vam prikaže najegzotičnija mesta na svetu. Nivo detalja satelitskih slika je fantastičan. Google je takođe pripremio neverovatno lepe fotografije najvećih svetskih gradova. Nije potrebno da putujete ili letite u svemir da bi ste doživeli pravu lepotu planete na kojoj živimo - dovoljno je da instalirate Google Earth, imate dovoljno brzu Internet vezu i dovoljno jak kompjuter.. Potrebno je minimum 128MB RAM-a, 600MHz procesor i 400MB na hard disku.
 
  Veličina:   10.07 MB
  Verzija:   --
  OS:   Win 2000/XP
  Licenca:   Besplatan 
NASA World Wind
vrh strane


 
World Wind - besplatni program amerčke Nacionalne Agencije za Svemirska Istraživanja dozvoliće Vam da zumirate, pregledate i doživite bilo koji deo planete Zemlje putem satelitskih snimaka. Slike se neprestano učitavaju putem Interneta - u zavisnosti od nadmorske visine - dajući Vam sve preciznije slike. Program učitava i topografiju terena. Na mapama su ucrtana i najmanja sela u svakoj zemlji (uključujći i SCiG). Bogatstvo dodatnih podataka je fantastično. Zaista izuzetan program. Preporučljivo je imati jaču konfiguraciju i dosta RAM-a, program zahteva .NET framework 1.1 i DirectX 9.0c. Na Vama je da se odlučite između Google Earth i NASA World Wind, oba programa su odlična!
 
  Veličina:   180.02 MB
  Verzija:   1.3.1.1
  OS:   Win 98/Me/NT/2000/XP/2003S
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Electric Sheep
vrh strane


 
Electric Sheep (u prevodu "Elektronska Ovca") je besplatan screen saver koji pokreću hiljade ljudi širom sveta; kada ti kompjuteri "spavaju" pojavi se screen saver i oni međusobno komuniciraju putem Interneta kreirajući zajedno elektronske animacije poznate pod nazivom sheep (tj. "ovca"). Tih animacija ima puno i svaka je teška oko 4.6 MB. Znači: potrebna Vam je stalna Internet veza i dovoljno mesta na hard disku! Animacije su zaista prelepe, program ima hiljade korisnika - možda nije praktičan ali je lep osećaj posmatrati svoj kompjuter kako "spava".
 
  Veličina:   0.8 MB
  Verzija:   2.6.5
  OS:   Win 98/Me/NT/2000/XP/2003S
  Licenca:   Besplatan 
CCleaner
vrh strane


 
CCleaner će Vas jednom za svagda rešiti muka sa programima koji odbijaju saradnju i neće da se deinstaliraju sa Vašeg operativnog sistema. Ovakvi problemi su nažalost česta pojava zahvaljujući malicioznom kodu, loše napisanim rutinama, nekompatibilnosti sistema i, ponekad, našem nestručnom rukovanju. Ova kratka preporuka ne znači da će ovaj program biti 100% uspešan ali je zasad najbolja alatka za tu svrhu.
 
  Veličina:   1.4 MB
  Verzija:   1.28.277
  OS:   Win 2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
ProtectedStorage
vrh strane


 
Ovaj odličan i besplatan program može da Vam pomogne u pronalaženju mnogih svojih lozinki koje ste upisivali ili koristili u sledećim aplikacijama: Internet Explorer, MSN i MSN Messenger. Mnogima od nas se često dešava da zaboravimo važne lozinke (login za email naloge, forume, grupe i drugo); sada to više nije problem pored ovakvih aplikacija.
 
  Veličina:   0.03 MB
  Verzija:   1.62
  OS:   Win 98/ME/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
MessenPass
vrh strane


 
MessenPass Vam omogućava da povratite svoje lozinke (koje ste zaboravili, izgubili...) iz najpopularnijih programa za chat - uključujući MSN Messenger, Windows Messenger, Yahoo Messenger, ICQ Lite 4.x/2003, AOL, Trillian, Miranda i Gaim. Samo ga pokrenite i on će Vam prikazati sve raspoložive korisničke račune, korisnička imena i lozinke. Lista može biti prikazana u browser-u ili snimljena kao tekst. Izuzetan program za zaboravne (i nama se to dešava...)
 
  Veličina:   0.08 MB
  Verzija:   1.05
  OS:   Win 98/ME/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Any Password
vrh strane


 
Kako ne bi ste zaboravili ili izgubili svoje lozinke i druge podatke najbolje je da ih držite sve na jednom mestu. Ovaj program je odličan za to. Vaši podaci su prikazani, sortirani, u obliku stabla - njih je takođe moguće zaštititi lozinkom. On može, takođe, generisati lozinke za Vas - prema zadatim parametrima. Vaše lozinke (ukoliko ih zaista imate toliko mnogo) možete i pretražiti.
 
  Veličina:   0.64 MB
  Verzija:   1.44
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP/2003S
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Save It!
vrh strane


 
Save It! Vam omogućava da zaštitite lozinkom bilo koji program ili dokument. Takođe možete zabraniti pristup dokumentima i programima prema predefinisanim korisničkim računima u samom Windows-u. Kada korisnik pokuša otvoriti dokument-aplikaciju otvara se mali prozor i od njega se zahteva lozinka - zaštićeni fajlovi su obeleženi automatski specijalnom ikonom. On se integriše u Explorer omogućavajući da fajlove zaštitite sa nekoliko klikova.
 
  Veličina:   2.88 MB
  Verzija:   2.29
  OS:   Win 98/Me/NT/2000/XP/2003S
  Licenca:   Besplatan 
Cryptainer LE
vrh strane


 
Cryptainer Vam omogućava da napravite sigurnosno skladište na svom računaru - bez promene dosadašnjeg rada (na koji ste navikli). Program pravi virtuelni disk u koji sve što dodate biva automatski zaključano. Skladišta možete praviti i na prenosivim uređajima (spoljni hard disk, USB Flash,...). Kada je isključen programi se ne vide. Pomoću njega možete i slati zaključane fajlove email-om sa dodatkom malog programa koji ih kod primaoca otključava (tako da primaoc ne mora imati instaliran Cryptainer). Besplatna verzija je ograničena na skladište veličine 25MB, međutim - možete formirati neograničen broj takvih skladišta ;)
 
  Veličina:   2.66 MB
  Verzija:   6.01
  OS:   Win 98/Me/NT/2000/XP/2003S
  Licenca:   Besplatan 
Nabavi Thunderbird! Nabavi Firefox! Lavasoft Ad-Aware - Očistite Kompjuter Od Zlotvora Outpost Firewall Free Besplatni Antivirusni Softver Besplatni Office Paket  
     Impact IT Group, Cara Dušana 68, 21000 Novi Sad.    Prodaja notebook računara, kompjuterske opreme, multimedijalnih uređaja i servis.    Telefon: 021 / 47 - 40 - 444