Impact Downloads Impact Downloads Impact Downloads      
Linkovi PC Saveti Igre Pozadine Humor    vrati se u Impact Computers Prodavnicu >>  
        Zaštita i Sigurnost     Audio i Video     Dizajn i Foto     Desktop i Office     Drajveri     Internet      Ostalo
        Linkovi Home > Dizajn i Foto
 
FastStone Image Viewer


 
FastStone Image Viewer je brz, kvalitetan, stabilan i intuitivan preglednik slika. Ovaj program poseduje veliki broj opcija, jednostavan je za rukovanje, radi sve osnovne opercaije nad slikama (isecanje, obrtanje, osvetljavanje itd), podržava veliki broj formata, radi sa skenerima. Poseduje i thumbnail view, image browser, uveličavajuće staklo, slide show opciju i veliki broj zadovoljnih korisnika. Naša preporuka.
 
  Veličina:   2.88 MB
  Verzija:   2.29
  OS:   Win 98/Me/NT/2000/XP/2003S
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
IrfanView
vrh strane


 
Ovaj mali i moćni program je izuzetno dobar preglednik i editor slika koji podržava većinu grafičkih formata (uključujući i bmp, dib, jpeg, gif, animiran gif, png, pcx, tiff, tga). Poseduje sopstveni browser slika, podržava drag-and-drop. Radi sa skenerima, podržava istovremenu obradu većeg broja slika. Ima slide show opciju, može da uradi veliki broj transformacija nad slikama. Pitanje izbora između njega i FastStone Image Viewer-a je, po nama, pitanje ukusa.
 
  Veličina:   0.88 MB
  Verzija:   3.98
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Picasa
vrh strane


 
Google Picasa je jedan od, možda, najmoćnijih organizatora slika; od momenta kad ga uključite on indeksira sve raspoložive slike na Vašem hard disku. Kasnije, pomoću njega, slike možete premeštati, organizovati u kolekcije, obrađivati, štampati i deliti sa drugima. Podržava jpeg, gif, bmp, psd formate i kompatibilan je sa većinom digitalnih kamera. Picasa se integriše sa Hello besplatnim programom za online razmenu slika. Slike možete slati na email i sačuvati na CD-u.
 
  Veličina:   3.17 MB
  Verzija:   2.0
  OS:   Win 98/ME/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
The Gimp
vrh strane


 
Proizvođači Gimp-a su dokazali da "besplatan" ispred imena ne mora da znači i "sa nekim nedostacima". Ovo je, slobodno možemo reći, jedan od najboljih programa za grafičku obradu slika kojeg su i mnogi profesionalci prihvatili kao osnovno oruđe u svom radu. Mogućnosti su mu ogromne i nemoguće ih je sve ovde nabrojati, spomenućemo samo da prihvata određen broj filtera za PhotoShop što Vam može puno pomoći u radu. Odličan i besplatan! izbor.
 
  Veličina:   19.25 MB
  Verzija:   2.2.8
  OS:   Win NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Inkscape
vrh strane


 
Da besplatni softver može da bude zaista kvalitetan dokazuje i ovaj softver. Inkscape je izuzetno kvalitetno oruđe za vektorsku grafiku (pandani: Adobe Illustrator i CorelDraw). U osnovi je bio razvijan na Linux platformi i još uvek je u razvoju za Windows platformu. Preporučujemo Vam da download-ujete najskoriju verziju putem ovog linka. Ako ste već imali iskustva sa programima za vektorsku grafiku, neće Vam predstavljati problem da koristite ovaj odličan i besplatan program!
 
  Veličina:   32 MB
  Verzija:   0.43
  OS:   Win (sve 32bit-ne verzije)
  Licenca:   Besplatan 
The Font Thing
vrh strane


 
Besplatno oruđe koje koriste mnogi profesionalci za menadžment fontova na svojem sistemu. S njim možete pregledati instalirane i neinstalirane fontove, instalirat i deinstalirati ih, pregledati detalje, posebne karaktere, grupisati fontove u virtuelne grupe, sortirat ih po tipu (serif, sans serif itd), preimenovati ih, prikazivati ih na sijaset različitih načina. The Font Thing automatski pronalazi fontove na Vašem sistemu, indeksira ih. On je izuzetno brz i pouzdan.
 
  Veličina:   1.1 MB
  Verzija:   0.8
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
IconEdit32
vrh strane


 
Je odlično besplatno oruđe za obradu ikona (veličina ikona je ograničena na 48x48 pixel-a u 256 boja). Uz pomoć njega možete kreirati svoje unikatne ikone. Iako nije oruđe za profesionalce zadovoljiće većinu korisnika koji žele na lagan način da izmene svoje ikone. Napomena: ne podržava 64x64 i 128x128 ikone. S obzirom da se za većinu ovakvog softvera plaća, smatrali smo da se ovo kvalitetno oruđe mora naći u našem katalogu. Download je direktan sa našeg sajta.
 
  Veličina:   0.54 MB
  Verzija:   1.0
  OS:   Win (svi 32bit-ni)
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
JAlbum
vrh strane


 
Odličan softver za kreiranje web galerija od Vaših kolekcija slika. Jednostavan je za upotrebu, a poseduje velik broj opcija kojima će te podesiti sve do najsitnijih detalja. Podržava skin-ove - koje možete kreirati i sami. Gotovu galeriju možete preneti na Internet ili na CD, po izboru. Kako bi funkcionisao zahteva Java Runtime Environment koji možete skinuti-instalirati odavde. Ovaj program preporučujemo iskusnim korisnicima (zbog malo komplikovanije instalacije).
 
  Veličina:   8.37 MB
  Verzija:   6
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Blender 3D
vrh strane


 
Da li ste ikad poželeli da radite 3D dizajn ili animacije. Uz ovaj besplatni program možete ih raditi profesionalno. Blender 3D nije samo jedna od simpatičnih besplatnih aplikacija u kojima se postižu brzi rezultati, on je ozbiljna dizajnerska alatka koja zahteva ozbiljan pristup i volju da se mnogo toga nauči. Preporučujemo ga zaljubljenicima u 3D grafiku.
 
  Veličina:   6.5 MB
  Verzija:   2.41
  OS:   Win 98/Me/2000/XP
  Licenca:   Besplatan 
Pixia
vrh strane


 
Ovaj biser Isao Maruoke (japanski autor) je odličan program za obradu digitalnih slika i kreiranje grafike. U našim preporukama se nalazi na poslednjem mestu iz prostog razloga što je većina dokumentacije, uputstava i Internet sajtova posvećenih ovom programu - na japanskom i koreanskom jeziku (ne plašite se, ova verzija samog programa je na engleskom). Preporučujemo Vam ovaj program !
 
  Veličina:   3.88 MB
  Verzija:   3.3a
  OS:   Win 98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan 
Nabavi Thunderbird! Nabavi Firefox! Lavasoft Ad-Aware - Očistite Kompjuter Od Zlotvora Outpost Firewall Free Besplatni Antivirusni Softver Besplatni Office Paket  
     Impact IT Group, Cara Dušana 68, 21000 Novi Sad.    Prodaja notebook računara, kompjuterske opreme, multimedijalnih uređaja i servis.    Telefon: 021 / 47 - 40 - 444