Impact Downloads Impact Downloads Impact Downloads      
Linkovi PC Saveti Igre Pozadine Humor    vrati se u Impact Computers Prodavnicu >>  
        Zaštita i Sigurnost     Audio i Video     Dizajn i Foto     Desktop i Office     Drajveri     Internet      Ostalo
        Linkovi Home > Internet
 
Firefox


 
Firefox je jedan od najboljih (ako ne i najbolji) web browser-a. Brz je, jednostavan, koristi tab-ove (jezičke) za otvaranje više Internet stranica u jednom prozoru, podržava skin-ove i ima nebrojeno mnogo plugin-ova koji Vam olakšavaju kretanje Internetom baš onako kako Vi to želite. Blokira sve vrste pop-up-ova, bezbedan je i automatski update-uje i sebe i plugin-ove (ovo se može isključiti). Posle Internet Explorera - drugi browser po broju korisnika u svetu. Odličan izbor!
 
  Veličina:   4.98 MB
  Verzija:   1.5
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Thunderbird
vrh strane


 
Thunderbird je fantastičan email klijent koji će Vam olakšati život u radu sa email-ovima i čitanjem novosti. Thunderbird je brz, jednostavan, blokira nepoželjnu poštu, importuje poštu iz Outllooka, radi bekap, podržava promenu izgleda. Podržava rad sa više email naloga, podržava enkripciju poruka, rad sa različitim mail serverima i protokolima, ima odličnu funkciju pretrage email-ova, address book i mnogo čega drugog što će te otkrivati tokom korištenja. Podržava i mnoštvo plug-in-ova koje pišu zaljubljenici u ovaj softver. Naša preporuka.
 
  Veličina:   6.08 MB
  Verzija:   1.5
  OS:   Win 98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Mozbackup


 
Odličan program za backup svih podešavanja i sadržaja u sledećim aplikacijama: Firefox (1.0 do 1.5.0.x), Thunderbird (1.0 do 1.5.0.x), SeaMonkey (1.0.a do 1.0.x), Mozilla Suite (1.7 do 1.7.x), Netscape (7.x). Mnogi korisnici PC računara često ili s vremena na vreme preinstaliraju svoj operativni sistem ili sele svoje podatke iz nekog razloga. Ova mala aplikacija Vam pomaže da sve odradite na savršen način i sačuvate svoja podešavanja browsera, email klijenta, svoje emailove, svoje bookmake i drugo.
 
  Veličina:   1.0 MB
  Verzija:   1.4.3
  OS:   Win 98SE/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Opera
vrh strane


 
Pored toliko hvale o Firefox-u bilo bi šteta ne pomenuti ovaj odlični browser. Opera 8.5 je besplatna u potpunosti, bez banera i reklama. Ovaj browser ima pop-up blocker, tab navigaciju, gestiranje komandi mišem, IRC chat, čitanje RSS novosti.. moguće je u potpunosti ga prilagoditi svojim potrebama. Nova Opera ima ugrađen BitTorrent u sebe. Možda je ovo browser koji će Vam se dopasti.
 
  Veličina:   3.6 MB
  Verzija:   8.5
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
CHAT Programi
vrh strane


 
Danas ima mnogo chat aplikacija. Ovde smo Vam nabrojali i dali linkove za najkvalitetnije chat aplikacije čiji je izbor najčešće samo stvar ukusa:

Yahoo Messenger (podržava i audio-video chat)
ICQ (legendarni instant messenger, takođe podržava audio-video)
MSN Messenger (odličan novi Microsoft Messenger)
Google Talk (odličan proizvod Google-a, beta verzija zahteva Gmail email račun)
Camfrog Video Chat (mnogi tvrde da je ovo najbrži i najbolji video chat)

Svi ovi programi su besplatni.
 
  Veličina:   --
  Verzija:   --
  OS:   Win --
  Licenca:   Besplatan
 
 
Trillian
vrh strane


 
Trillian je po svemu izuzetan chat program koji istovremeno podržava veliki broj protokola (AIM, ICQ, MSN, Yahoo i IRC) i višestruki broj računa, to je kao da imate sve prethodno navedene klijente u jednom programu i sve ih možete istovremeno koristiti. Nova verzija Trillian-a podržava i video komunikaciju. Trillian podržava veliki broj skin-ova (koža), kao i velik broj plug-in-ova (dodataka) pomoću kojih možete čitati i svoj Email (pop3), Gmail poštu, vremensku prognozu za svoje mesto, novosti sa Interneta i drugo! Trillian je brz i stabilan, update-uje se putem Interneta.
 
  Veličina:   8.58 MB
  Verzija:   3.1
  OS:   Win 98/Me/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Skype
vrh strane


 
Jedan od najboljih i najpopularnijih programa za audio i video chat je definitivno SKYPE. Koriste ga milioni širom sveta i jedan je od najkvalitetnijih VOICE OVER IP sistema, gde Vas interkontinentalni pozivi koštaju samo internet vremena; jedini uslov je da obe osobe imaju internet konekciju i Skype. Iako je korištenje moguće i na dial-up linijama, najkvalitetnija veza se ostvaruje na DSL, ADSL, ISDN i Cable linijama. U današnje vreme ovakvi programi su sve popularniji i Skype imaju instaliran skoro svi Internet korisnici.
 
  Veličina:   9.5 MB
  Verzija:   2.0.0.97
  OS:   Win 2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Feedreader
vrh strane


 
Feedreader je lagani i efikasni čitač koji podržava većinu RSS formata. Orijentisan je prema korisniku jednostavnim kontrolama i načinom prikaza novosti. Većina stvari se postiže klikom na jedno dugme. Novosti možete sortirati, grupisati, dodavati, brisati, a program dolazi sa predefinisanom grupom RSS novosti koje možete odmah početi koristiti. Program Vas obaveštava po pristizanju novosti i poseduje dodatne opcije kojima možete kontrolisati način prikaza.
 
  Veličina:   1.23 MB
  Verzija:   2.5 build 610
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan 
FlashGet
vrh strane


 
Od svih download menadžera koje smo isprobali najbolji nam se pokazao FlashGet. On je brz, jednostavan i poseduje sve one funkcije koje su Vam potrebne da bi ste brzo skidali fajlove sa Interneta. On ubrzava download, automatski raspoređuje fajlove u kategorije, hvata linkove sa clipboard-a, poseduje sajt explorer za download sadržaja sajta, može da nastavi tamo gde ste ga zaustavili.. Osim ovog odličnog programa vredi pomenuti još jedan Metaproducts DownloadExpress. Oba programa su odlična i na Vama je da izaberete koji Vam više odgovara. FlashGet se integriše u Internet Explorer i u Firefox.
 
  Veličina:   2.4 MB
  Verzija:   1.71
  OS:   Win --
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
SiteGenWiz
vrh strane


 
SiteGenWiz je generator sajtova za HTML početnike koji je veoma jednostavan i ne zahteva nikakvo prethodno znanje. Ovaj program takođe automatski generiše galerije tj. foto albume. Na generisanim stranicama možete promeniti sve tako da odgovaraju Vašim potrebama, a tu je i ugrađeni jednostavni editor za kreiranje sadržaja; generiše i mapu sajta. Gotov sajt možete uz pomoć njega i postaviti na Internet. Međutim - ako niste početnik onda će Vas svakako interesovati Nvu Editor kojeg koriste i mnogi profesionalci i koji konkuriše mnogim profesionalnim aplikacijama (poput Macromedia Dreamweaver-a).
 
  Veličina:   3.5 MB
  Verzija:   1.5
  OS:   Win 98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
eMule
vrh strane


 
eMule je jedan od najkorištenijih i najpouzdanijih P2P programa za (anonimnu) razmenu fajlova putem Interneta. Fantastičan je osećaj kada vidite stotinu hiljada korisnika online - sa milionima fajlova koje možete skidati. Na P2P mrežama zaista možete naći sve što Vam treba, naravno - najbolje je da pri tom imate brzu Internet vezu. Ovaj program je veoma jednostavan za upotrebu pa ga preporučujemo svima.
 
  Veličina:   4.36 MB
  Verzija:   0.46b
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Peerweb DC++
vrh strane


 
Peerweb je modifikacija StrongDC file sharing programa i jedan od najboljih programa za deljenje fajlova među korisnicima na Internetu i na LAN-u tj. lokalnoj mreži. Za uspešno korištenje potrebno je ili da imate neko osnovno predznanje o Internetu ili da imate prijatelja koji će Vam sve objasniti. S obzirom da je originalni sajt proizvođača ovog softvera trenutno nedostupan upućujemo Vas na sekundarnu download lokaciju. Jednom kada osposobite ovaj program najverovatnije ćete ga uvek držati upaljenog.
 
  Veličina:   3.46 MB
  Verzija:   0.41
  OS:   Win 2000/XP
  Licenca:   Besplatan 
BitLord
vrh strane


 
BitLord je još jedan odličan program za P2P razmenu fajlova putem Interneta. On podržava istovremeni download više fajlova, selektivan download fajlova u paketu, pauziranje i resume, chat, keširanje, limitiranje brzine, IP filtere i drugo. Download se vrši putem Torrent fajlova i drugačije funkcioniše nego eMule, ali je i dalje dovoljno jednostavan. Kao i eMule ima puno korisnika na mreži od kojih možete skidati fajlove. Od njemu sličnih klijenata možemo Vam još preporučiti BitComet koji je takođe odličan Torrent program.
 
  Veličina:   1.26 MB
  Verzija:   1.0
  OS:   Win 95/98/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan 
FileZilla
vrh strane


 
FileZilla je jedan od najboljih programa za FTP upload-download. On Vam omogućava da na jednostavan način downloadujete i uploadujete između foldera na Vašem kompjuteru i na web serveru. On je jednostavan i radi baš ono za šta je predviđen i to kvalitetno, još je i besplatan. Preporučujemo ga samo onima koji imaju iskustva sa ovakvim programima i znaju za šta se upotrebljavaju.
 
  Veličina:   4.46 MB
  Verzija:   2.2.13a
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Google Toolbar
vrh strane


 
Bilo da aktivno koristite Internet Explorer ili Firefox, ovo je jedan od najboljih toolbar-ova koje možete instalirati u svoj browser. Pomoći će Vam u bržem surfovanju Internetom i pretrazi, sprečava pop-up-ove, omogućava jednostavno čitanje novosti, automatski popunjava web formulare za Vas, prevodi stranice i drugo. Preporučujemo instalaciju ovog toolbar-a svima koji koriste Google.
 
  Veličina:   0.54 MB
  Verzija:   3.0
  OS:   Win 2000/XP
  Licenca:   Besplatan 
Adobe Acrobat Reader
vrh strane


 
Da bi ste čitali PDF dokumenta na Internetu - potreban Vam je Adobe Acrobat Reader koji se integriše u Vaš browser. Ovo je najnovija verzija Acrobat Reader-a, ukoliko Vam je potrebna starija verzija - potražite je na ovoj stranici. Pored veoma često korištenog PDF dokument formata, na Internetu se za grafiku ponekad koristi i SVG format za vektorsku grafiku. Skinite SVG Viewer (ako Vam je zaista potreban) na ovoj stranici. SVG Viewer proizvodi Adobe kompanija.
 
  Veličina:   0.52 MB
  Verzija:   7.0
  OS:   Win 2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Nabavi Thunderbird! Nabavi Firefox! Lavasoft Ad-Aware - Očistite Kompjuter Od Zlotvora Outpost Firewall Free Besplatni Antivirusni Softver Besplatni Office Paket  
     Impact IT Group, Cara Dušana 68, 21000 Novi Sad.    Prodaja notebook računara, kompjuterske opreme, multimedijalnih uređaja i servis.    Telefon: 021 / 47 - 40 - 444