Impact Downloads Impact Downloads Impact Downloads      
Linkovi PC Saveti Igre Pozadine Humor    vrati se u Impact Computers Prodavnicu >>  
        Zaštita i Sigurnost     Audio i Video     Dizajn i Foto     Desktop i Office     Drajveri     Internet      Ostalo
        Linkovi Home > Desktop i Office
 
Desktop Sidebar


 
Desktop Sidebar vam donosi korisne informacije direktno sa Vašeg računara i sa Interneta. Na Vama je da izaberete kompnente koje želite da se prikazuju na njemu. On se postavlja sa strane desktopa i automatski sakriva. Ogromnim izborom skin-ova (koža) možete mu u potpunosti izmeniti izgled onako kako Vama to odgovara. Poseduje kalendare, novosti (atom,rss), alarme, notes, sistemske informacije, email, messenger, player, pretragu i drugo. Odličan izbor za sve koji vole da sve svoje desktop dodatke drže na jednom mestu.
 
  Veličina:   8.97 MB
  Verzija:   1.04.75
  OS:   Win 98/Me/2000/XP/2003
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL


 
Stardock Proizvodi
vrh strane


 
Uz pomoć proizvoda Stardock kompanije možete u potpunosti izmeniti izgled Vašeg Desktop-a, ali i kompletnog Windows okruženja. Godinama ovi proizvodi oduševljavaju korisnike širom sveta. Proverite zašto na sajtu Stardock-a...

WindowBlinds (promenite izgled i ponašanje prozora)
DesktopX (unapredite Desktop specijalnim aktivnim objektima)
Icon Packager (izmenite sve ikone na svom sistemu sa gotovim paketima)
Object Bar (napravite sami svoj "start menu")
CursorXP Free (promenite izgled kurzora, podržava i animirane kurzore)
LogonStudio (promenite izgled logon ekrana)
BootSkin (promenite izgled boot ekrana!)
 
  Veličina:   --
  Verzija:   --
  OS:   Windows
  Licenca:   Besplatne verzije
 
 
Desktop Search Oruđa
vrh strane


 
Kako su rasli kapaciteti hard diskova i količina podataka na njima rasla je i konfuzija podataka za koju veoma često nije bila dovoljna klasična "search" funkcija. Trenutno tri najjače besplatne aplikacije za pretragu fajlova na Vašem kompjuteru prave Yahoo, Google i Copernic. Dobro ih proučite pre instalacije neke od njih.

Yahoo! Desktop Search (pretražuje email-ove, office dokumenta i drugo)
Google Desktop (odlična aplikacija ali sa integrisanim Google sidebar-om)
Copernic Desktop Search (za razliku od Google i Yahoo! radi i na Win 98)
 
  Veličina:   --
  Verzija:   --
  OS:   Win --
  Licenca:   Besplatni
 
 
TimeLeft
vrh strane


 
Timeleft je štoperica, podsetnik, časovnik (može sa se smesti u Windows tray i zameni standardni časovnik), vremenski metar, lepljiva poruka koju kačite na svoj Desktop i oruđe za sinhronizaciju časovnika. Mogi korisnici su ovaj simpatični softver našli korisnim.
 
  Veličina:   1.43 MB
  Verzija:   3.13
  OS:   Windows (svi)
  Licenca:   Besplatan 
CrystalXP
vrh strane


 
Od svih oruđa za kozmetičku transformaciju Vašeg Win XP operativnog sistema u jednu od narednih verzija (Longhorn, Vista), najjednostavnijim i najefektivnijim se učinio CrystalXP. On se lako instalira i isto tako, po potrebi, deinstalira. Pored ovog oruđa - tu je i Longhorn Transformation Pack - čija je instalacija malo komplikovanija. Preporučujemo instalaciju samo iskusnim korisnicima.
 
  Veličina:   20.98 MB
  Verzija:   1.0
  OS:   Win XP/2003Server
  Licenca:   Besplatan 
Rainlendar
vrh strane


 
Rainlendar je mali, kompaktni i praktični Desktop kalendar i podsetnik sa odlično rešenim interfejsom. Odlično se integriše sa desktop-om, dozvoljava pristup danima iz kalendara - samo kliknete na dan i unesete vreme sastanka ili podsetnik. Poseduje i ToDo listu sa zadacima koje trebate uraditi. Svi njegovi elementi mogu biti skriveni. Ima puno obožavalaca i samim tim ogroman broj skin-ova (koža) i podržava mnoge jezike (među njima i naš) Poseduje i mali server pa ga možete sinhronizovati na više računara u Vašoj lokalnoj mreži. Pored njega preporučujemo Vam još jedan odličan program od istog autora - Raimeter služi za aktivno praćenje sistemskih resursa (procesor, upload-download, hard disk, RSS i drugo). Odličan program koji podržava i skin-ove i ima veliki broj korisnika!
 
  Veličina:   4.03 MB
  Verzija:   0.22.1
  OS:   Win 98/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
OpenOffice.org
vrh strane


 
OpenOffice je otvoren besplatni projekt koji u sebi sadrži program za obradu teksta (poput MS Word-a), takozvani spreadsheet program (kao MS Excell), program za izradu prezentacija (kao MS PowerPoint) i program za crtanje. Vremenom se pokazao dovoljno moćnim da uzdrma ozbiljnu - profesionalnu konkurenciju. Ovaj paket može u potpunosti zadovoljiti potrebe pojedinaca i preduzeća za Office aplikacijama - kompatibilan je sa Microsoft Office aplikacijama. Radi na svim operativnim sistemima i podržan je u potpunosti na našem jeziku.
 
  Veličina:   74.96 MB
  Verzija:   2.0
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL


 
Microsoft Office Viewers
vrh strane


 
Ovo je čitava kolekcija Microsoftovih programa za pregled i konverziju MS Office dokumenata. Konverteri Vam dozvoljavaju da pregledate dokumente koje su ljudi kreirali u drugim verzijama MS Office-a od Vaše, a preglednici (viewers) Vam omogućavaju da pregledate Office dokumenta iako nemate instaliran Microsoft Office. Dajemo Vam direktan link ka Microsoft-ovoj stranici gde možete pregledati sve te programe na jednom mestu.
 
  Veličina:   --
  Verzija:   --
  OS:   Win (sve verzije)
  Licenca:   Besplatni
SAFE INSTALL 
Notepad ++
vrh strane


 
Ime ovog praktičnog programa govori samo za sebe. Ovaj besplatni program nudi mnogo više od Notepad-a na koji ste navikli. On poseduje tab-ove (jezičke za svaki otvoreni fajl), pamti fajlove na kojima ste radili i ponovo ih otvara pri sledećem pokretanju programa. Podržava više formata teksta i fontova, macro-e, bojenje sintakse programskih jezika, zoom-iranje teksta, brojanje redova i drugo. Savršena i napredna zamena za klasičan notepad.
 
  Veličina:   0.79 MB
  Verzija:   3.2
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP/2003S
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
PDF Creator
vrh strane


 
Ovaj program se ponaša kao da je drajver za štampač - omogućavajući Vam da štampate na virtuelni štampač iz Microsoft Office aplikacija. Umesto na štampač dokument na kojem radite se zapravo snima u PDF fajl. Dakle, ukoliko želite da svoje Word i Excell dokumente prebacite u PDF ovo je najjednostavniji način, i uz sve to besplatan. Program je veoma jednostavan za korištenje. Pored njega treba spomenuti i CutePDFWriter čija je instalacija malo komplikovanija.
 
  Veličina:   0.77 MB
  Verzija:   0.95 beta
  OS:   Win Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
Clipboard Recorder
vrh strane


 
Ako u svom radu često kopirate tekst i druge elemente iz dokumenata, klasični Windows Clipboard (gde se svi ti podaci privremeno smeštaju) može Vam se ušiniti nedovoljan. Mi Vam preporučujemo ovaj besplatni program koji će zameniti Clipboard i iz njega možete videti šta ste kopirali na clipboard i pomoću njega ponovo tu istu stavku kopirati bez ponovnog selektovanja iste iz dokumenta iz kojeg potiče.
 
  Veličina:   0.38 MB
  Verzija:   2.1.3
  OS:   Win 2000/XP
  Licenca:   Besplatan 
IZArc
vrh strane


 
IZArc je besplatni kompresor-dekompresor. Ono što ga čini posebnim i zbog čega ga preporučujemo je neverovatni broj fromata arhiva koje podržava (oko 47!, od kojih najpopularnije: ZIP, RAR, ARJ, CAB, TGZ itd). Integriše se u Windows Explorer, podržava drag-and-drop fajlova i nudi veliki broj opcija prilikom kompresije ili dekompresije fajlova. Definitivno dobar izbor!
 
  Veličina:   3 MB
  Verzija:   3.5 beta 3
  OS:   Win 95/98/ Me/NT/2000/XP/2003S
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
SyncToy WinXPsp2
vrh strane


 
Odličan Microsoft-ov besplatan program koji će Vam omogućiti sinhronizaciju foldera i fajlova. Na žalost za sada radi isključivo na Win XP-u sa ServicePack2. Omogućava Vam automatizovan proces premeštanja i kopiranja fajlova i foldera. Daje Vam izbor kompletne sinhronizacije ili sinhronizacije nad samo novim fajlovima... Postoji još jedna alternativa ovome i zove se SyncBack i radi i na Win 98. Korištenje i instalaciju preporučujemo samo iskusnim korisnicima.
 
  Veličina:   0.85 MB
  Verzija:   1.0
  OS:   Win XP SP2 (isključivo)
  Licenca:   Besplatan 
StickyPad
vrh strane


 
Ako ste ljubitelj lepljivih poruka ili ako su Vam takve poruke neophodne možete ih besplatno okačiti na svoj Desktop. One mogu biti i sa alarmom, transparentne, sakrivene i drugo, opcije su bezbrojne. Ovaj simpatičan program našao se na Desktopu mnogih korisnika, pre svega što je lagan i praktičan i što nema šta da se uči: jednostavno "zalepite" poruku na Desktop i to je to - odličan podsetnik.
 
  Veličina:   web download instalacija
  Verzija:   2.2.48
  OS:   Win 98/Me/NT/2000/XP/2003S
  Licenca:   Besplatan
SAFE INSTALL 
WordWeb
vrh strane


 
WordWeb je engleski rečnik pomoću kojeg se mogu potraživati reči iz, skoro, bilo kojeg programa. Poseduje bazu od preko 150.000 reči i 118.000 sinonima, zajedno sa izgovorom i obeležjima za način korištenja. Dovoljno je da u nekom dokumentu ili unutar web stranice selektujete neku reč i pritisnete odgovarajući taster i WordWeb će Vam u momentu pronaći tu reč. Za korištenje ne zahteva uspostavljenu Internet vezu tako da je od velike koristi kada niste stalno na Internetu.
 
  Veličina:   6 MB
  Verzija:   4.01
  OS:   Win 95/98/Me/NT/2000/XP
  Licenca:   Besplatan 
Calendar Magic
vrh strane


 
Calendar Magic pokriva čak 23 različita kalendarska sistema, uključuje i generisanje mesečnih i godišnjih kalendara. Vrši konverzije datuma iz meseca u mesec i poređenje kalendara. Pokriva kalendarske datume od preko 230 različitih zemalja, (Hrišćane, Pravoslavce, Budiste, Kineze, Jevreje, Hindu, Muslimane, i mnoge praznike). Poseduje i podsetnike i mogućnost postavljanja beleški. Ovo je veoma zanimljiv i koristan softver za neke od nas.
 
  Veličina:   1.91 MB
  Verzija:   15.8
  OS:   Win 95/98/Me/2000/XP
  Licenca:   Besplatan 
Desktop List View
vrh strane


 
Da li ste imali problema sa mestom na Vašem Desktop-u. Veoma često i veoma brzo radna površina postane pretrpana. Ovaj programčić Vam omogućava da imate prikaz malih ikona na Desktopu - nešto kao kada u File Exploreru izaberete "list view". Program radi na Win XP, dovoljno je pokrenuti "desktopListView.exe", a za povratak na standardni prikaz "unload.bat". Bilo bi dobro da ovaj program dolazi sa instalacijom i mogućnošću auto učitavanja na startup-u. Direktan download.
 
  Veličina:   0.09 MB
  Verzija:   --
  OS:   Win XP
  Licenca:   Besplatan 
Nabavi Thunderbird! Nabavi Firefox! Lavasoft Ad-Aware - Očistite Kompjuter Od Zlotvora Outpost Firewall Free Besplatni Antivirusni Softver Besplatni Office Paket  
     Impact IT Group, Cara Dušana 68, 21000 Novi Sad.    Prodaja notebook računara, kompjuterske opreme, multimedijalnih uređaja i servis.    Telefon: 021 / 47 - 40 - 444